Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden kommenterar.......


Det är för mig mycket glädjande att kunna konstatera, att vår nya 
uppdaterade hemsida blivit uppmärksammad och fått många besökare. Vår nyinstallerade besöksräknare visar på mer än 350 besökare på bara några få dagar. Inte dåligt för en hemsida som i princip legat nere ett helt år. 
Mycket uppmuntrande och en utmaning för framtiden. 
Hemsidan skall vara ett komplement till vår tidning Westgötarnas Idrottshistoria och ge aktuell information och tillbakablickar tiden mellan de fyra gånger om året, som tidningen utkommer. Min förhoppning är att medlemmarna i våra sällskap och alla andra idrottshistoriskt intresserade regelbundet skall besöka hemsidan, följa vad som händer och bidraga till innehållet. 
Tankar finns att bygga på med Facebook. Det är ju i sociala media, som det mesta händer. Där skall också vår verksamhet kunna synas och höras.

På hemsidan finns sedan några dagar en bild på förstasidan av nummer två av Westgötarnas Idrottshistoria, som nu går i tryck och utkommer inom kort. Jag kan lova, att ingen läsare kommer att bli besviken.

Själv kommer jag med stort intresse försöka följa vad som händer på RF-stämman i Karlstad den 19-21 maj. Riksidrottsstyrelsen har föreslagit RF-stämman att besluta om en översyn av kriterier, villkor och anslutningsformer för medlemskap i RF. Detta inbegriper även vilka olika alternativa anslutningsformer, som skall kunna finnas. Man vill klargöra otydligheten kring idrottslig verksamhet, som är ”nära besläktad” med RF. Det är här, som den idrottshistoriska rörelsen kommer in. Frågan om ansvaret för det ”idrottshistoriska arvet” har diskuterats i många år utan att få något svar. I praktiken handlar det ju om stöd och resurser. 

Denna fråga skall bli spännande att följa. 

Uppdaterad: 10 MAJ 2017 07:33 Skribent: Janne Åberg
E-post: This is a mailto link

 

 
Tidigare nr av WI-tidningen

 Sedan 170503

Postadress:
Westgöta Idrottshistoriska Sällskap
Roland Gustafsson, Ekenäsvägen 11
546 72 Mölltorp

Kontakt:
Tel: 0706730614
E-post: This is a mailto link...

Se all info