Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Larsson Föredragshållaren Kenth Selmosson t v och Stellan Hallén som ingår i arbetsgruppen för ett idrottshistoriskt sällskap i Götene.

Götenes första Idrottscafé

26 OKT 2018 17:36
Idrottscafé – ytterligare steg mot sällskap i Götene
  • Uppdaterad: 26 OKT 2018 17:36

Det idrottscafé som nyligen hölls i Centrumhuset var ytterligare ett steg mot ett idrottshistoriskt sällskap i Götene.

Vid ett möte i mars månad utsågs en arbetsgrupp för att arbeta vidare med frågan. Så har skett och meningen är att den formella föreningen ska bildas vid ett årsmöte i januari månad nästa år.

Men redan nu under hösten ordnas två stycken idrottscaféer. Vid det första var Kenth Selmosson föredragshållare. Han berättade om sitt omfattande idrottsliv inom fotboll och bordtennis, såväl som aktiv som ledare.

Inte minst fångade han tidsandan. Hur man ställde upp för klubben, för laget och sina kompisar. Särskilt talande är fotbollsberättelsen om när Sil skulle möta Grimsås i DM 1967.  

-Grimsås hade kvalat till Allsvenskan två år tidigare och vår tränare Bengt ”Göttorp” Johansson sa till oss att vi skulle möta upp på matchdagen med varsin kratta för att kratta planen och göra fint inför Grimsås besök.

Kenth frågade sig hur många spelare som skulle dyka upp om samma fråga kom på tal idag.

-För oss var det inget konstigt. Alla kom, sa Kenth.

Han berättade också om det klassiska derbyt mot Götene 1969 där Sil vann mot storebror Götene med 2-1 inför över 1 100 betalande.

Kenth Selmosson kom också bland annat in på de framgångar som varit inom bordtennisen i Götene med arrangerande av stora tävlingar och två slutsegrar i skoltävlingen Bästa fyran.

Nästa tillfälle blir den 19 november då Stellan Hallén kommer att berätta om idrottslivet i Hällekis. 

 

Skribent: Fredrik Larsson

 

 
Tidigare nr av WI-tidningen

 Sedan 170503

Postadress:
Westgöta Idrottshistoriska Sällskap
Roland Gustafsson, Ekenäsvägen 11
546 72 Mölltorp

Kontakt:
Tel: 0706730614
E-post: This is a mailto link

Se all info